Zanimive informacije

Splošne informacije o kriptovalutah, blockchainu, varnosti, financah,… Vsebina se sproti dopolnjuje.

0_ETpwULAhJW3oBGhB

Okuženi Microsoft aktivator — Crack KMSpico

Na svetovnem spletu so se pojavili predelani/okuženi namestitveni programi KMSpico, da bi okužili naprave Windows z zlonamerno programsko opremo, ki nam lahko odtuji kripto denarnice oziroma privatne ključe ali pa s pomočjo okuženega aktivatorja nepridipravi pridobijo nepooblaščen dostop do vašega računalnika….

1_mrBDLLotX3eTEtijvK50VQ

RUDARJENJE LAHKO PREPREČI PODNEBNE SPREMEMBE

1_BYZhSK76dIq4S8XiIsLOUw

Kaj je blockchain oz veriga blokov po slovensko?

Zadnjih nekaj let se vsi pogovarjamo o tehnologiji blockchain oziroma po slovensko o tehnologiji verige blokov. Marsikdo ta izraz povezuje samo z kriptovalutami ter kriptovaluto BitCoin, kar pa seveda ni edino kar lahko “postavimo” na blockchain. Večina novih uporabnikov misli, da je blockchain nastal leta 2008,….

1_g_W0CuxZ2pNhca-0qhoO8w

Investicijske kripto prevare in napake-na kaj naj bom previden?

Ob vsakem večjem premiku cen na kripto trgih, se pojavi večje število kripto prevar. Zavedati se je potrebno, da ne obstajajo samo klasične prevare kjer goljufi odtujijo kripto sredstva naivnim uporabnikom ampak tudi prevare kjer uporabniki v dobri veri, da bodo kupili kripto valute, nasedejo prevari in nakažejo denar popolnim neznancem, ki v njihovem imenu nikoli ne kupijo kripto sredstev….

0_PLoXPCX5QB-p6_y9

Začetki Bitcoina. Opis kako se je vse skupaj začelo. Serija člankov, ki se dopolnjuje...

Ker zadnje čase kripto valute pridobivajo na prepoznavnosti ter jih vedno več držav in regulatorjev začenja prepoznavati kot pomembno pridobitev v obstoječem monetarnem sistemu, smo se odločili, da na hitro zapišemo razvoj Bitcoina ter tehnologije blockchain v nekaj člankih. S tem bodo dobili širšo sliko tudi tisti kateri se šele spoznavajo z vsem skupaj….

1_JjjzK5kyK_G_Fqc9UllymA

Ali povprečen človek sploh razume pravo vrednost bitcoina?

Kriptovaluta bitcoin iz dneva v dan pridobiva na vrednosti in posledično prepoznavnosti. Pa povprečen človek sploh razume dejansko vrednost bitcoina? Je edino merilo le njegova cena? Bitcoin in tudi nekatere druge kriptovalute niso bile narejene z namenom, da bi z njimi povečali količino denarja v fiat valuti (EUR,USD,…) ampak je njihov namen, da bi postoma začeli uporabljati kriptovalute kot plačilno sredstvo…

1_HIyZFvHy3FZVKAd4_0UNFw

Zaščitite svoja kripto sredstva! Lažne kripto denarnice za Apple Iphone in Android

Kriptovalute so dovolj tvegana naložba že brez skrbi, da vas nekdo prevara oziroma odtuji vsa vaša kripto sredstva. Ne glede na to, katero kriptovaluto izberete, se boste morali ukvarjati z volatilnostjo trga in nihanjem njihove vrednosti. Če vsemu temu dodamo še to, da je splet poln prevar, se bo tveganje eksponentno povečalo. Družbeni mediji so raj za prevarante in ravno tukaj najlažje najdejo nove žrtve. Že od samega začetka na Facebooku in drugih platformah kroži ogromno lažnih kripto oglasov…

0_sD5sCXDsUguqSv-S

Vstop v “kripto-svet” ter osnove kripto investiranja

Vsakemu začetniku, ki šele vstopa v svet kriptovalut, se samo ob misli, na kaj vse mora biti previden, poraja cel kup vprašanj in skrbi. V Bitcoin društvu Slovenije dnevno dobivamo vprašanja, kot so; kje se registriramo, na kaj moramo biti previdni, komu lahko zaupamo svoje podatke in sredstva, kam shranimo kriptovalute, da bodo najbolj varne ipd… 

1_xn3LWeOGyioopYN-q_SwdQ

Varčevanje, naložbe ter načini upravljanja premoženja

Ste med tistimi, ki radi varčujejo, ali raje sproti porabljate zaslužen denar? Prva skupina zagovarja, da mora vsak posameznik sam skrbeti za finance, varčevati in vlagati z namenom, da si lahko pozneje privošči več. Druga skupina je bolj naklonjena sprotnemu zapravljanju. Nekateri imajo za zapravljivost izgovor, da je za ekonomijo….

Pomakni se na vrh